vergunninghouders-label-green-flat

Vergelijk betrouwbaar de beste begrafenis verzekeringen

Vergelijk bij ons veilig en snel begrafenisverzekeringen beschikbaar in Nederland met de beste en meest voordelige polis en lage premie voor jouw persoonlijke en gewenste  begrafenisverzekering.
[compare-table]

Dit inzichtelijke onderzoek werd uitgevoerd door het gerenommeerde marktonderzoeksbureau Multiscope, in opdracht van Begrafenisverzekering.nl. Het onderzoek omvatte 1000 Nederlandse consumenten, die werden bevraagd over de geheimen die zij van plan zijn mee te nemen in het graf. Dit biedt een intrigerende kijk op de complexiteit van de menselijke emoties en keuzes, zelfs wanneer we ons leven afsluiten.

Buitenechtelijke avontuurtjes doodgezwegen

Bijna één op de drie Nederlanders neemt een geheim mee het graf in. Dit blijkt o.a. uit het onderzoek van Begrafenisverzekering.nl. Geheimen over relaties en seksualiteit worden het best bewaard, maar ook problemen op school of werk houden we graag voor onszelf. Misschien niet heel opvallend: een geheim over een buitenechtelijke vrijpartij gaat het vaakst mee in het graf.

Vreemdgaan wordt niet opgebiecht

Wanneer iemand komt te overlijden is de kans groot dat hij of zij nog wat te bekennen had. Ruim 31% van de Nederlanders loopt rond met een geheim dat dat ze van plan zijn mee het graf in te nemen. Van alle geheimen valt bijna de helft in de categorie ‘Relaties en Seksualiteit’, waarbij een slippertje het meest genoemd wordt.

Verborgen Geheimen: Van Geaardheid tot Gezondheid

Het onderzoek onthult meer dan alleen wat de meest voorkomende geheimen zijn die met ons het graf in gaan. Het laat ook zien dat er nog altijd taboes rusten op persoonlijke aspecten die soms zelfs na het leven geheim gehouden worden.

Geheimen van Identiteit

Het blijkt dat bijna 2,5% van degenen met een geheim hun seksuele voorkeur niet durft uit te spreken. Zelfs na het overlijden blijft de schaduw van “de kast” hangen, waarbij sommige mensen ervoor kiezen om hun ware identiteit voor zichzelf te houden, zelfs als ze al in hun laatste rustplaats zijn.

Stil Taboe: Drankverslaving en Gezondheid

Het onderzoek toont ook aan dat bijna 2% van de ondervraagden aangeeft verslaafd te zijn aan alcohol, maar dit niet willen delen, zelfs na hun overlijden. Dit laat zien dat een drankverslaving nog steeds een stil taboe kan zijn, zelfs wanneer iemand er niet meer is.

Een ander opvallend resultaat is de schaamte rond seksueel overdraagbare aandoeningen (SOA’s). Nummer 25 op de lijst van geheimen, de schaamte van een SOA wordt soms boven de gezondheid van anderen gesteld. Dit geeft aan dat persoonlijke gevoelens en schaamte kunnen blijven wegen, zelfs wanneer men niet langer onder ons is.

Dit onthullende onderzoek toont aan dat sommige geheimen diepgaand en beladen kunnen zijn, zelfs nadat het leven is geëindigd. Het illustreert de complexiteit van de menselijke emoties en taboes die nog altijd een rol spelen, zelfs in het licht van het einde.

Top 5 best bewaarde grafgeheimen

De top 5 van geheimen die mee het graf in gaan wordt aangevoerd door vreemdgaan, terwijl ook veel mensen twijfels over hun relatie niet durven op te biechten. Veel Nederlanders kiezen er echter voor om hun geheim ook bij deze anonieme enquête geheim te houden. ‘Anders is het geen geheim meer’ werd ingevuld door bijna 10% van de respondenten.