vergunninghouders-label-green-flat

Vergelijk betrouwbaar de beste begrafenis verzekeringen

Vergelijk bij ons veilig en snel begrafenisverzekeringen beschikbaar in Nederland met de beste en meest voordelige polis en lage premie voor jouw persoonlijke en gewenste  begrafenisverzekering.
[compare-table]

Een begrafenispolis is het polisblad van je begrafenisverzekering. Op dit polisblad, dat vaak simpelweg “polis” wordt genoemd, vind je alle belangrijke details van je begrafenisverzekering. Hierop staat nauwkeurig beschreven wat er precies verzekerd is, welke waarde de verzekering vertegenwoordigt, de premie die je moet betalen en uiteraard de voorwaarden van de begrafenisverzekering.

Synoniem voor begrafenisverzekering

Soms wordt de term “begrafenispolis” ook als synoniem gebruikt voor begrafenisverzekering. In wezen verwijst dit naar hetzelfde concept, maar met een andere term. Als je overweegt een begrafenispolis aan te vragen, is het verstandig om eerst de kosten van de begrafenis en je premie te berekenen.

Het belang van het bewaren van je polis

Hoewel het niet verplicht is om je begrafenispolis te bewaren, is het wel zeer aan te raden. Jouw polis bevat alle afspraken die je hebt gemaakt met de begrafenisverzekeraar. Het is dan ook handig om je polis op een veilige en gemakkelijk toegankelijke plaats te bewaren, zowel voor jezelf als voor je nabestaanden.

Nabestaanden kunnen ook zonder de polis contact opnemen met de verzekeraar om de begrafenis te regelen. Toch is het zonder polis lastiger om vast te stellen of je verzekerd bent, en zo ja, bij welke verzekeraar en wat voor begrafenisverzekering je hebt.

Voorkom ongemak: Bewaar je polis zorgvuldig

Verlies je begrafenispolis niet, maar bewaar deze zorgvuldig op een plek waar je nabestaanden er gemakkelijk bij kunnen. Dit voorkomt onnodig uitzoekwerk en vereenvoudigt het regelen van de begrafenis aanzienlijk.

Wat als je de polis kwijt bent?

Als je je polis kwijtraakt, kun je een kopie aanvragen bij de Afdeling Polisadministratie. Je ontvangt dan een nieuwe begrafenispolis, maar houd er rekening mee dat er administratiekosten verbonden kunnen zijn aan het aanvragen van een nieuwe polis.

Hoewel nabestaanden meestal zonder polis contact kunnen opnemen met de verzekeraar om de begrafenis te regelen, is het toch lastiger om te achterhalen of iemand verzekerd was, welke begrafenisverzekering die persoon had en bij welke verzekeraar de begrafenis was verzekerd. Het is daarom aan te raden om je polis zorgvuldig te bewaren.