vergunninghouders-label-green-flat

Vergelijk betrouwbaar de beste begrafenis verzekeringen

Vergelijk bij ons veilig en snel begrafenisverzekeringen beschikbaar in Nederland met de beste en meest voordelige polis en lage premie voor jouw persoonlijke en gewenste  begrafenisverzekering.
[compare-table]

Dit inzichtelijke onderzoek werd uitgevoerd door het gerenommeerde marktonderzoeksbureau Multiscope, in opdracht van Begrafenisverzekering.nl. Het onderzoek omvatte 1000 Nederlandse consumenten, die werden bevraagd over de geheimen die zij van plan zijn mee te nemen in het graf. Dit biedt een intrigerende kijk op de complexiteit van de menselijke emoties en keuzes, zelfs wanneer we ons leven afsluiten.

Buitenechtelijke avontuurtjes doodgezwegen

Bijna één op de drie Nederlanders neemt een geheim mee het graf in. Dit blijkt uit een onderzoek van www.begrafenisverzekering.nl. Geheimen over relaties en seksualiteit worden het best bewaard, maar ook problemen op school of werk houden we graag voor onszelf. Misschien niet heel opvallend: een geheim over een buitenechtelijke vrijpartij gaat het vaakst mee in het graf.

Vreemdgaan wordt niet opgebiecht

Wanneer iemand komt te overlijden is de kans groot dat hij of zij nog wat te bekennen had. Ruim 31% van de Nederlanders loopt rond met een geheim dat dat ze van plan zijn mee het graf in te nemen. Van alle geheimen valt bijna de helft in de categorie ‘Relaties en Seksualiteit’, waarbij een slippertje het meest genoemd wordt.

Veel geheimen over relaties en seksualiteit

De overgrote meerderheid van de geheimen valt in de categorie ‘Relaties en seksualiteit’. De minste geheimen hebben we over onze verslavingen, slechts 6,61%. Problemen op het gebied van werk of financiën laten we ook liever ongenoemd. Hieronder staat een overzicht van de verschillende resultaten per categorie.

Top 5 best bewaarde grafgeheimen

De top 5 van geheimen die mee het graf in gaan wordt aangevoerd door vreemdgaan, terwijl ook veel mensen twijfels over hun relatie niet durven op te biechten. Veel Nederlanders kiezen er echter voor om hun geheim ook bij deze anonieme enquête geheim te houden. ‘Anders is het geen geheim meer’ werd ingevuld door bijna 10% van de respondenten.