vergunninghouders-label-green-flat

Vergelijk betrouwbaar de beste begrafenis verzekeringen

Vergelijk bij ons veilig en snel begrafenisverzekeringen beschikbaar in Nederland met de beste en meest voordelige polis en lage premie voor jouw persoonlijke en gewenste  begrafenisverzekering.
[compare-table]

Vooruitkijken met zorg: Een begrafenisverzekering voor je kind

Het idee van een begrafenisverzekering voor je kind kan misschien ongebruikelijk lijken, maar het is een zorgzame stap die gemoedsrust kan bieden voor het geval er ooit iets mocht gebeuren. Hier delen we waardevolle informatie over het meeverzekeren van je (ongeboren) kind, presenteren we een overzicht van betrouwbare begrafenisverzekeraars in Nederland, en bekijken we mogelijke kosten die gepaard gaan met een kinderuitvaart.

Begrafenisverzekeringen en meeverzekeren van kinderen

Je kind of ongeboren kind meeverzekeren

Bij veel Nederlandse begrafenisverzekeraars is het mogelijk om je (ongeboren) baby of kind kosteloos mee te verzekeren wanneer één van de ouders al een bestaande verzekering heeft lopen. De periode waarin je kind kosteloos meeverzekerd kan worden, varieert per aanbieder en polisvoorwaarden.

TIP: Ben je in verwachting en denk je erover na om een begrafenisverzekering af te sluiten? Neem contact op met de begrafenisverzekeraar om te informeren naar de voorwaarden voor het meeverzekeren van je (ongeboren) kind.

Van zwangerschap tot geboorte

Wanneer je zelf al een begrafenisverzekering hebt, is het belangrijk om je zwangerschap bij je verzekeraar te melden, zodat zij op de hoogte zijn dat je (ongeboren) kind ook meeverzekerd is. Meestal geldt deze dekking vanaf 20 weken zwangerschap tot de eerste 30-60 dagen na de geboorte. Let er wel op dat de dekking vaak niet gelijk is aan jouw eigen dekking. Meestal wordt een percentage van jouw dekking of een vast bedrag uitgekeerd.

Na de geboorte van je kind

Zodra je kind geboren is, dien je dit te melden bij je begrafenisverzekeraar. Zij zullen vervolgens je polis aanpassen om je kind toe te voegen. Of je kind kosteloos meeverzekerd kan worden, hangt af van de aanbieder en de polisvoorwaarden.

Kosten van een kinderuitvaart: variatie en Inzicht in Financiële Aspecten

De financiële aspecten omtrent een kinderuitvaart kunnen aanzienlijk variëren, afhankelijk van factoren zoals de leeftijd van het kind en de keuzes die de familie maakt. Over het algemeen liggen de kosten gemiddeld tussen €3.000 en €12.500, hoewel het belangrijk is om te benadrukken dat dit slechts ruwe schattingen zijn en de uiteindelijke kosten in sommige gevallen zelfs hoger kunnen uitvallen. In specifieke en tragische situaties, zoals bij het verlies van een kind dat helaas levenloos wordt geboren voor 24 weken of bij baby’s jonger dan een half jaar, worden vaak aparte tarieven gehanteerd. Hierbij schommelen de gemiddelde kosten doorgaans tussen €750 en €3.500. Het is van groot belang om te realiseren dat deze cijfers bedoeld zijn als een ruwe leidraad en dat de daadwerkelijke kosten sterk kunnen variëren, afhankelijk van individuele omstandigheden en gemaakte keuzes.

Vanaf welke leeftijd een eigen begrafenisverzekering?

Vanaf de leeftijd van 18 of 21 jaar van je kind kun je overwegen om een eigen begrafenisverzekering af te sluiten of om de huidige polis aan te houden. De premie zal doorgaans laag zijn vanwege de jonge leeftijd. Indien je geen eigen begrafenisverzekering afsluit, houd dan rekening met de maximale leeftijd die bij de meeste verzekeraars op 75 jaar ligt.

Begrafenisverzekering voor het gezin

Sommige begrafenisverzekeraars bieden de mogelijkheid om een gezinspolis af te sluiten, die zowel jou als je partner dekt, waarbij kinderen tot 18-21 jaar kosteloos zijn meeverzekerd. Na deze leeftijd blijven je kinderen op jouw polis staan en wordt hun premie bepaald aan de hand van de opgegeven geboortedata.

Wanneer wel of niet een begrafenisverzekering afsluiten voor je kind?

Een begrafenisverzekering is niet wettelijk verplicht in Nederland, maar er zijn situaties waarin het geruststellend kan zijn om er een voor je kind af te sluiten:

  • Als je niet voldoende spaargeld hebt om een begrafenis te bekostigen en het idee van plotselinge hoge kosten wilt vermijden.
  • Als je zelf al een begrafenisverzekering hebt: In de meeste gevallen kun je jouw kind kosteloos toevoegen.

Een begrafenisverzekering is echter niet noodzakelijk als je voldoende spaargeld hebt om zelf de uitvaart te kunnen financieren. Overweeg echter wel of je na de uitvaart nog voldoende spaargeld overhoudt voor onverwachte kosten. Bovendien neemt een begrafenisverzekeraar de organisatie van de uitvaart op zich, zodat jij je kunt richten op het rouwproces en het verlies.