Wat is een begrafenisverzekering?

Met een begrafenisverzekering kunnen de kosten voor een begrafenis worden betaald. Je nabestaanden hoeven dan niet de kosten van je begrafenis te betalen. Die kosten worden vergoed door je begrafenisverzekering. Je betaalt premie aan de begrafenisverzekeraar en als je komt te overlijden wordt de begrafenis geregeld zoals is afgesproken in de polis of er wordt een geldbedrag uitgekeerd waarmee de begrafenis betaald kan worden.

Een gemiddelde begrafenis kost vandaag de dag ongeveer € 6.500 euro. Niet iedereen heeft zoveel geld op de rekening staan, vandaar dat 70% van alle Nederlanders een begrafenisverzekering heeft. Met een begrafenisverzekering kan je gespreid betalen voor je eigen begrafenis en hoeven je nabestaanden dat niet in 1 keer te doen in een emotionele tijd rond jouw overlijden.

Soorten begrafenisverzekering

Er zijn verschillende soorten begrafenisverzekeringen. De meest populaire is de natura verzekering waarbij je begrafenis van begin tot eind wordt geregeld. Daarnaast is er ook een kapitaalverzekering die keert geld uit aan de nabestaanden zodat zij alles kunnen regelen en betalen. Ook is er nog de koopsom begrafenisverzekering waarbij je de gehele premie in 1 keer betaalt.

Geen begrafenisverzekering

Natuurlijk is het niet altijd noodzakelijk om een begrafenisverzekering te hebben. Wanneer je al voldoende geld beschikbaar hebt of consequent kunt sparen is een begrafenisverzekering wellicht niet nodig. Met een begrafenisverzekering weet je echter zeker dat vanaf de eerste dag je begrafenis wordt betaald.

Een begrafenisverzekering sluit je dus af wanneer je je nabestaanden niet wilt laten betalen voor jouw begrafeniskosten en wanneer je er zeker van wilt zijn dat er voldoende geld beschikbaar is voor de begrafenis zoals jij die wilt. Bereken daarvoor eerst je premie of lees meer informatie over de polis, indexatie of gezondsheidsvragen bij een begrafenisverzekering.