Begrafenisverzekering vergelijken

Let bij het vergelijken van een begrafenisverzekering niet alleen op de premie per maand. Kijk ook goed naar de totale premie en wat je allemaal vergoed krijgt.

Vergelijking

Vergelijk de verschillende verzekeringen in ieder geval op premie per maand en totale premie, het soort verzekering, de looptijd, het verzekerde bedrag, de premie en de uitvaartverzorging.

Er zijn een aantal punten die belangrijk zijn bij het vergelijken van een begrafenisverzekering;

  • Maandelijkse premie. Hoeveel premie betaal je per maand?
  • Totale premie. De totale premie die je betaalt tijdens de looptijd.
  • Soort begrafenisverzekering. Kies je een natura of kapitaal verzekering?
  • Uitkering. Hoe hoog is je verzekering en hoeveel geld of diensten verzeker je?
  • Keuzevrijheid. Kun je zelf de uitvaartverzorger kiezen en producten eventueel nog wijzigen?
  • Verzorging van de uitvaart. Regel je dit gelijk of laat je dat aan de nabestaanden over?
  • De looptijd. Wil je 30 jaar premie betalen of bijvoorbeeld levenslang?

Vergelijking verzekeringen

  Natura begrafenisverzekering Kapitaal begrafenisverzekering Koopsom begrafenisverzekering
Omschrijving Met een natura begrafenisverzekering worden bij overlijden de vooraf besproken diensten door de uw lokale uitvaartverzorger geleverd en betaald door de verzekeraar, tot maximaal het verzekerd bedrag. Looptijd is variabel en kinderen tot 18 jaar zijn gratis meeverzekerd. Bij een kapitaal begrafenisverzekering ontvangen uw nabestaanden een geldbedrag waarmee ze uw begrafenis kunnen betalen.Op begrafenisverzekering.nl is het niet mogelijk om een kapitaal verzekering af te sluiten. Onderstaande informatie is dan ook algemene data. Bij een koopsom begrafenisverzekering voldoe je de volledige premie van je begrafenisverzekering in één keer. Bij een koopsom storting krijgt de verzekerde vaak een interessante korting. Verder zijn de kenmerken van een koopsom nagenoeg gelijk aan een natura begrafenisverzekering.
Uitkering producten en diensten in geld producten en diensten
Premie betaling per maand, kwartaal, half jaar of jaar per maand, kwartaal, half jaar of jaar eenmalig
Looptijd tot 85 jaar tot 80 jaar n.v.t.
Maximum leeftijd 74 jaar 74 jaar 79 jaar
Gezondheidsverklaring verplicht verplicht verplicht
Indexatie Polis wordt jaarlijks aangepast op daadwerkelijke uitvaartkosten Polis wordt jaarlijks aangepast op daadwerkelijke uitvaartkosten Polis wordt jaarlijks aangepast op daadwerkelijke uitvaartkosten
Kinderen meeverzekeren ja, tot 18 jaar gratis ja, tot 18 jaar gratis ja, tot 18 jaar gratis
Werelddekking ja ja ja
Repatriering tot 2x het verzekerde bedrag tot 2x het verzekerde bedrag tot 2x het verzekerde bedrag
Wachttijd vanaf 65 jaar; 1 jaarvanaf 70 jaar; 2 jaar vanaf 65 jaar; 1 jaarvanaf 70 jaar; 2 jaar vanaf 65 jaar; 1 jaarvanaf 70 jaar; 2 jaar
Voordeel Volledig verzekerd voor een laag bedrag per maand, kinderen gratis meeverzekerd. De gekozen uitvaartverzorger regelt alles voor de nabestaanden. Maximale flexibiliteit. Flinke korting op de premie, geen maandelijkse betalingsverplichting, alles in 1 keer geregeld.
Nadeel Verplichte gezondheidsverklering. Geen begrafeniswensen of uitvaartverzorging geregeld in de polis. Nabestaanden krijgen het geld en moeten verder alles zelf regelen. In één keer volledige premie storten en verplichte gezondheidsverklaring.
Premie berekenen Bereken premie - Bereken premie

Premie begrafenisverzekering vergelijken

Wanneer je bijvoorbeeld “Begrafenisverzekering A” en “Begrafenisverzekering B” met elkaar vergelijkt kan er verschil zitten in de looptijd. Bij “Begrafenisverzekering A” betaal je 40 jaar lang 5 euro per maand en bij “Begrafenisverzekering B” betaal je 20 jaar lang 8 euro per maand. Als je alleen naar de premie per maand kijkt zou je waarschijnlijk kiezen voor “Begrafenisverzekering A” omdat die goedkoper is.

Maar als je kijkt naar de totale premie dan moet je bij “Begrafenisverzekering A” 40 jaar x 12 maanden x 5 euro betalen. Dat is in totaal 2400 euro. De totale premie van “Begrafenisverzekering B” is 20 jaar x 12 maanden x 8 euro. De totale premie komt dan uit op 1920 euro. En dat is bijna 500 euro goedkoper dan “Begrafenisverzekering A”.

Vergelijk ook de uitkering

Kijk ook kritisch wat de begrafenisverzekering uitkeert. Betaal je evenveel premie maar vergoed de ene verzekering een graf van 20 jaar en de andere verzekering een graf van 30 jaar dan scheelt dat best veel. Vergelijk niet alleen het graf maar ook de andere begrafeniskosten zoals catering, bloemen, rouwauto, rouwpost, gebruik van de aula en bijvoorbeeld het soort kist.