Begrafenisverzekering samen met je man of vrouw

Een begrafenisverzekering is typisch zo'n verzekering die je niet alleen voor jezelf afsluit maar juist ook voor je partner. Je man of vrouw is meestal degene die jouw begrafenis regelt en dus ook moet betalen. Daarom zie je dat partners vaak samen een begrafenisverzekering afsluiten zodat ze beide goed verzekerd zijn voor hun begrafenis. Het maakt hierbij niet uit of je getrouwd bent, samenwoont of een geregistreerd partnerschap hebt.

Samen 1 begrafenisverzekering

Als je samen met je vriend/vriendin of man/vrouw één begrafenispolis hebt heeft dat veel voordelen. Je weet vaak wat je partner wil qua begrafenis maar sommige dingen van de begrafenis kan je ook samen delen. Denk bijvoorbeeld aan een graf. De meeste stellen vinden het mooi en belangrijk om samen in één graf te worden begraven en daarnaast is het ook nog een stuk goedkoper. Een slimme en voordelige keuze dus om samen met je man of vrouw naar je begrafeniswensen en polis te kijken. Bereken nu de premie voor jou en je partner.

Wat gebeurt er bij een scheiding als de partners uit elkaar gaan?

De gezamenlijke begrafenisverzekering zal bij een scheiding worden gesplitst. Zowel jij als je partner krijgt een individuele begrafenisverzekering. De vernieuwde begrafenisverzekering zal inhoudelijk niet ander zijn. De maandelijkse premie verandert wel want je betaalt alleen nog voor je eigen begrafenisverzekering en niet meer voor die van je ex-partner.

Eventuele kinderen kunnen worden bijgeschreven op de begrafenispolis van 1 van de ouders. Het is goed mogelijk dat er in de gezamenlijke begrafenisverzekering producten en diensten zijn opgenomen die u als partners samen zou delen. Bijvoorbeeld een graf of een gedenkteken. Ook deze worden gesplitst. De helft van de waarde komt dan op jouw polis en de andere helft op de polis van je partner. Vaak vult elke partner dit weer aan tot 100% om voldoende verzekerd te blijven.