Natura begrafenisverzekering

Een natura begrafenisverzekering keert geen geld uit, maar vergoedt diensten en producten voor een begrafenis. De nabestaanden kiezen de producten en diensten voor de begrafenis bij de uitvaartverzorger en de verzekeraar betaalt deze.

Hierdoor hebben de nabestaanden geen omkijken naar de financiële afwikkeling van de begrafenis. Ze hoeven geen facturen te betalen of te onderhandelen over de prijs. Dat is een groot voordeel, zeker in de emotionele tijd rond een overlijden. De verzekeringsmaatschappij regelt de financiële afwikkeling met de begrafenisondernemer en dat is wel zo makkelijk.

Vast begrafenispakket

Soms staan de diensten specifiek op de begrafenispolis vermeld. In dat geval zal de verzekeraar deze producten en diensten vergoeden en kunnen de nabestaanden niet vrij kiezen.

Bij zo’n vast pakket wordt de begrafenis geregeld maar moet voor alle extra’s betaald worden. Bij de begrafenisverzekering van Liferi kunnen de nabestaanden wel naar eigen inzicht diensten kiezen. Uiteraard worden de gekozen diensten en producten vergoed tot maximaal de hoogte van het verzekerde bedrag.

Goede optie

Wanneer je vooraf de invulling van de begrafenis op alle vlakken goed wilt regelen dan is een natura begrafenisverzekering een goede optie. Al je wensen en de bijbehorende kosten worden vooraf bekeken, zodat er achteraf geen verrassingen zijn.