Looptijd van een begrafenisverzekering

De looptijd is de periode vanaf het moment dat je een begrafenisverzekering afsluit totdat je de laatste premiebetaling hebt gedaan. De looptijd van een begrafenisverzekering is dus de periode dat je premie moet betalen aan de begrafenisverzekeraar.

30 jaar looptijd

Meestal wordt er bij een begrafenisverzekering gekozen voor een looptijd van 30 jaar. Een looptijd van 10, 15, 20 of 25 jaar is echter ook mogelijk. Bij sommige verzekeraars kan je ook een looptijd kiezen tot je 65, 80e of 85 jaar. Als laatste is er de levenslange looptijd, je betaalt premie zolang je leeft. De begrafenisverzekering van Lifetri heeft een vaste looptijd tot 85 jarige leeftijd.

Lange looptijd, lage premie

Een langere looptijd is vaak gunstig voor de te betalen premie per maand. Wanneer je een lange looptijd hebt kun je de totale premie namelijk verspreiden over een langere periode waardoor de premie per maand vaak lager is. Bij een lange looptijd is het risico dat de verzekerde tussentijds overlijdt natuurlijk wel iets groter. Daarom nemen de meeste begrafenisverzekeraars vaak een risicopercentage op in de premie bij een begrafenisverzekering met een langere looptijd.