Begrafenisverzekering voor zwanger, baby's en kinderen

Of je nu net zwanger bent van jullie eerste kind of al puberende kinderen hebt rondlopen, het is verstandig om eens na te denken over een begrafenisverzekering. Want vroeg of laat krijgen ook zij te maken met de dood en dan wil je als ouders het goed voor hen geregeld hebben!

Moet ik de begrafenisverzekering aanpassen nu ik in verwachting ben?

Ongeboren kinderen zijn vanaf de 20e week van de zwangerschap automatisch meeverzekerd. Je hoeft, wanneer je in verwachting bent, hiervoor geen melding te doen.

Wanneer een kind levenloos geboren wordt is dat natuurlijk een emotionele gebeurtenis voor alle betrokkenen. Of de begrafenis vergoed wordt is afhankelijk van het aantal weken dat de zwangerschap duurde. Bij een zwangerschap die korter was dan 20 weken zal er doorgaans geen uitkering plaats vinden. Wanneer de zwangerschap langer dan 20 weken duurde zullen de belangrijkste kosten van de begrafenis wel worden vergoed.

Is mijn baby automatisch meeverzekerd?

Helaas overlijden er ook baby’s tijdens of kort na de bevalling. In dat geval zal de verzekeraar een uitkering doen voor de begrafenis van de baby. Dit gebeurt omdat de ouder een begrafenisverzekering heeft en omdat de baby is overleden kort na de geboorte. De eerste 3 maanden is de baby namelijk gratis en automatisch meeverzekerd bij de ouders.

In onze polisvoorwaarden staat dat jullie baby automatisch is meeverzekerd vanaf de 20e week van de zwangerschap. Wanneer de bevalling achter de rug is moet je het echter wel aanmelden zodat de baby tot z’n 18 jaar gratis is meeverzekerd. Een zwangerschap en geboorte zijn vaak mooie momenten maar u doet er verstandig aan om goed in de gaten te houden welke consequenties de gezinsuitbreiding heeft voor de begrafenisverzekering.

Begrafenisverzekering voor kinderen

Kinderen tot 18 jaar zijn bij ons gratis meeverzekerd. Voor een minderjarig kind betaal je dus geen premie maar het kind is wel verzekerd. Het kind wordt opgenomen in de polis van één van de ouders en is daarmee goed verzekerd. Je kan een begrafenisverzekering afsluiten voor jou en je kinderen door eerst de premie te berekenen.