Wat is de dekking van een begrafenisverzekering?

Dekking is een verzekeringsterm die aangeeft wat en hoeveel er aan de verzekerde wordt uitgekeerd. Bij begrafenisverzekeringen kan de dekking bestaan uit een geldbedrag bij een kapitaal begrafenisverzekering, of uit producten en diensten bij een natura begrafenisverzekering.

De dekking kan per verzekering verschillen. Wat de dekking van jouw begrafenisverzekering is, kun je in de of de algemene voorwaarden nalezen.

Het is verstandig om de dekking van je begrafenisverzekering af te stemmen op je persoonlijke begrafeniswensen. Op deze manier betaal je niet voor dingen die je toch niet wil gebruiken.

Dekking van een natura begrafenisverzekering

De dekking van een natura verzekering is het pakket aan begrafenisproducten en diensten van de begrafenisverzorger dat wordt uitgekeerd na een overlijden.

Meestal zetten begrafenisverzekeraars alleen diensten en producten op de begrafenispolis en vermelden ze niet de waarde van de specifieke onderdelen van het begrafenispakket. Het is daarom lastig om de dekking van een natura begrafenisverzekering in geld uit te drukken.

Op de polis van de natura begrafenisverzekering van Lifetri staat de dekking duidelijk omschreven. Van elk product dat is opgenomen in de verzekering wordt de waarde getoond. Zo weet je altijd wat de dekking is en wat je hiervoor kan krijgen.

Wat dekt een kapitaal begrafenisverzekering?

De dekking van een kapitaal begrafenisverzekering is het verzekerde bedrag dat je met de verzekeraar hebt af gesproken. Dit geldbedrag, vaak een bedrag tussen de 2.000 en 10.000 euro is de dekking en wordt na het overlijden uitgekeerd aan de nabestaanden. Met dit geld kunnen zij uw begrafeniskosten betalen. Op je polis van je begrafenisverzekering kan je precies zien wat de dekking is.